deeneveliene.reismee.nl

Dag 16 - Van Clearwater naar Jasper

My oh my wat een dag...!
De trip van Clearwater naar Jasper zou als alles goed zou verlopen zo'n 4 uur moeten duren. We rijden echter naar de Rocky Mountains nu, dus we verwachtten dat we onderweg nog wel een aantal keer zouden kunnen/willen stoppen voor mooie plekjes. We vertrokken na een rustige ochtend om 10.30 uur bij het Alpine Meadow Resort en kwamen om 11.15 uur aan bij een tankstation om onze trouwe Chrevrolet te voeden. Daar vroeg de caissiere waar we heen gingen. Oh Jasper? De weg is dicht door een ongeluk en niemand weet wanneer 'ie weer open gaat. Uhm, ok... De weg was blijkbaar net boven Blue River dicht, wat een uurtje rijden was, dus zijn we daar heen gereden met de hoop dat er dan wellicht meer bekend was.

Onderweg in de auto hoorden we op de radio ook inderdaad dat de weg dicht was, omdat er een minivan op een tourbus was geknald, waarbij 2 doden waren gevallen. De politie was nu dus onderzoek aan het doen op die weg en aangezien dit de enige weg was die richting Jasper gaat, kon niemand daar nu heen. Het ongeluk was rond 08.00 uur 's ochtends gebeurt en toen wij om 12.30 uur aankwamen in Blue River was er nog steeds niets bekend over een mogelijke heropening van de weg. Met ons waren uiteraard nog meer mensen gestrand, die we in Blue River bij het stadspark allemaal tegenkwamen om de tijd uit te zitten. Wij hadden 's ochtends sowieso al bedacht dat we onderweg ergens wilden gaan picknicken, dus bij het tankstation al broodjes en wat lekkers ingekocht en samen met ons kleedje hebben we ons aan het meer gesetteld.

Na 2 uur wachten, net toen we het wel beu begonnen te worden, kwam er een man langslopen die aangaf dat de weg weer voor één baan open ging. Jeej! Wij snel naar de auto (net als de rest van de mensen) en de weg op richting Jasper. Inmiddels was het 15.45 uur. Na een minuut of 2 doemde er een rij auto's op, die geen centimeter vooruit ging. Op de radio werd verder ook met geen woord gerept over dat de weg weer open zou zijn, dus begonnen we te twijfelen of het wel klopte wat die man gezegd had. Maar ja, omkeren had ook niet zoveel zin, want wachten moesten we toch. Uiteindelijk bleek het wel te kloppen, want we gingen ongeveer elk half uur zo'n 200 meter vooruit.... Er gebeurde dus toch wel wat vooraan in de file. Maar we hadden geen idee hoe lang de rij was waar we in stonden en hoeveel kilometer het nog duurde voordat we bij de plaats van het ongeluk zouden zijn. Toen we stonden te wachten zagen we de minivan nog langskomen die was gecrashed, die zat inderdaad helemaal in elkaar...

2,5 uur nadat we weer in de auto stapten waren we eindelijk bij de 'scene of the accident' en konden we gaan rijden naar Jasper. Het was toen een uur of half 6. Jammer dat het toen nog meer dan 200 kilometer was En het werd ook al donker, dus onze uitzichten verdwenen ook snel.

Om 20.00 uur kwamen we in het donker aan bij het hotel, na toch ook nog een mooi tochtje in de schemering met een heldere hemel, een volle maan en silhouetten van bergen in de verte. Leek net een schilderijtje af en toe. Kregen we in de rijdende auto alleen niet zo mooi op de foto als hoe het echt was...

Toen we eenmaal uitpakt waren, was het ineens een uur later, want we zijn in een andere provincie van Canada nu en daar is het een uur later! Al met al dus een lange dag.

P.S. Deen is ook nog steeds niet beter... hopelijk is het morgen niet al te erg!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!